Cyclamen

De Super Compact Serie is een mini Cyclaam, die behoort tot het topsegment Cyclamen door haar enorme bloei en lange houdbaarheid. De mini compact Cyclaam staat bekend om haar compacte en ronde plantopbouw met sterke, stevige bloemstelen. Door deze eigenschappen zijn de planten zeer goed houdbaar. Zo geven ze de consument lang plezier in huis en/of tuin.

Cyclamen

De Super Serie Compact Cyclaam leveren wij in de kleuren wit, licht,- en donker rose, paars / lila en rood. Door de optimale teeltomstandigheden in onze kas leveren we een kwalitatief uitstekende Cyclaam af. Alle Cyclamen worden geteeld in 10,5 cm pot.

Leverbaar;
Wij kunnen Cyclamen leveren van augustus tot oktober.

Als plant behoren Cyclamen tot de Primula familie; ook een plant waar wij jarenlange ervaring mee hebben en, zoals u kunt lezen op deze site, wij een bijzonder soort, de PrimaSan in huis hebben.

Trendy toepassingen van de Cyclaam zorgen voor een moderne uitstraling: de gezellige en frisse kleuren passen in elk eigentijds interieur en fleuren de grijze wintermaanden op.

Verzorging
Cyclamen zijn makkelijk in huis te verzorgen. Geef geen plekje boven de verwarming omdat ze dan snel uitdroogt. Zo lang er geen vorst is, kunnen Cyclamen ook heel goed buiten, het liefst in een pot worden geplaatst. De volle grond is vaak te nat, waardoor de plant snel schimmel vormt. De planten hebben van de verzorger wel wat aandacht nodig en vragen daar zelf om; zodra ze water nodig hebben gaan de bloemetjes al snel hangen. Wanneer er een goede verzorging wordt gegeven kunnen de planten behoorlijk oud worden.

Wat is de ideale plek voor Cyclamen?
Cyclamen passen op vele plaatsen in en buiten huis, liefst op een halfschaduw plek.

Cyclamen hebben regelmatig (3 maal per week) een beetje water nodig, liefst op een schoteltje of de pot onderdompelen. Het is belangrijk dat de plant niet in het water blijft staan of dat er water in de over pot achterblijft.

Bloeitijd
Cyclamen bloeien van september tot januari.

Bemesting
Elke twee  á drie weken bemesting meegeven.