True Love Roos op Stam
Een bijzonder mooie StamRoos verkrijgbaar in April en Mei in verschillende kleuren en pot maten.

Pot,- of volle grond?
U kunt deze stamroos poten, nadat u deze 10 minuten in een emmer met ruim water heeft laten rusten. Deze roos past in uw bloementuin, in de volle grond, of in een grote pot op uw terras. De beste maanden om deze roos op stam te poten zijn de maanden april & mei. De stamroos staat graag in de half schaduw/ zon. Gebruik humus of koemest gemengd met grond in het plantgat.

Verzorging
Het beste kunt u uw stamroos regelmatig water geven, vooral de periode net na het poten, om de wortels kans te geven door te groeien. Verder tijdens droge / warme periodes en schrale wind. Stamrozen hebben extra steun nodig. Voorzie de stamroos van een stok/paal op de windzijde waar de stamroos aan verbonden wordt.

Bemesten
Stamrozen hebben net zoals alle rozen veel voedsel nodig voor een rijke bloei, mest daarom uw rozen bij. Leg in de winter koemestkorrels rond de voet van het stammetje. Geef in het voorjaar een gemengde organische mest. Mest in juli bij met speciale rozenmest, zie voor de juiste hoeveelheid de verpakking van het mest product.

Onderhoud
Gedurende de zomer de uitgebloeide bloemen verwijderen. Wanneer van een tak alle bloemen verwelkt zijn, deze tak terugknippen tot een volledig (meestal 5-bladig) blad, zodat u daarop weer nieuwe uitloop en bloemen krijgt.

Snoeien
Stamrozen moeten elk voorjaar gesnoeid worden. Snoei in maart of ná de vorst alle takken die boven aan het stammetje groeien terug tot op 2-4 ogen (puntjes op de takjes) of 10 tot 15 cm. Laat ongeveer 5 dikste takken goed verdeeld per stamroos zitten. De rest helemaal wegsnoeien. De rozen die u nu net heeft gekocht zijn al gesnoeid, u hoeft pas vanaf het volgende voorjaar te snoeien. Verwijder in de zomer eventuele “wilde scheuten” die uit de stam of de wortels kunnen groeien. U herkent een wilde scheut aan de vele stekels en het zevendelig blad.

Bescherming tegen vorst
In de winter de bovenkant(kroon) beschermen tegen vorst, tot -5 gr C met noppenfolie of luchtdoorlatende zak, luchtig gevuld met hooi, bij aanhoudende vorst van -10 gr C of meer de zak dichtbinden. Na elke vorstperiode weer verwijderen.

Veel succes en blijf genieten van deze mooie bloemen.